Sunday, April 25, 2010

Cotton Buds For Camcorder

H Í G A D O.

Our language is but a late Latin, enriched by many elements Goths and Arabs after these people occupied the Iberian Peninsula.

could therefore expect that the name appeared related to liver palabra latina iecur, o tal vez con la griega épatos, pero ¿por qué hígado?

Se trata de una historia curiosa que comienza con una digresión gastronómica.

Los franceses dieron a conocer al mundo el foie gras de oca, una delicatesse ( delicia) elaborada con hígado de oca hipertrofiado con dosis abundantes de maíz.

Pero el producto es mucho más antiguo que Francia y los franceses; ya era conocido por los atenienses del siglo de Pericles, quienes, como no tenían maíz, cebaban a las ocas con higos (sykon, en griego) y, como tampoco sabían francés, lo llamaron hépar sýkoton.

Esta exquisitez gastronómica fue legada a Roma, where gourmet Apicius Marcus innovated by introducing the custom of dipping the liver in a milk bath with honey to increase size and improve its taste with new fragrances.

The Hépar sýkoton of the Greeks in Rome iecur ficatum called 'liver with figs', a term that eventually came to refer to the liver, with figs or not, any animal, the man also.

few centuries, and the word iécur was lost in the darkness of the times, while ficatum continued to be used as the name of the court, until the Spaniard fégadu, the ancient Castilian and Portuguese fígado and finally the liver English modern, documented since the late fifteenth century.

(Word of the Day)

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